Menu
EUR
Let op!: Deze webshop is in aanbouw. Bestellingen worden verzonden op basis van de gestelde levertijden. Voor vragen neemt u contact op met [email protected]. Tot snel!
Hoe monteer ik een Plafondlamp veilig in de Badkamer?

Hoe monteer ik een Plafondlamp veilig in de Badkamer?

Er is geen ruimte in het huis waar functioneel en sfeervol licht zoveel afgewisseld wordt in de Badkamer. Maar hoe installeer je een Plafondlamp, Plafonnière of Spot veilig in de Badkamer? Aan welke vereisten moet een Badkamer Lamp voldoen? En welke Lampen zijn er allemaal geschikt voor in de Badkamer? In deze blog vertellen we je er meer over!

Badkamer Spots, Inbouwspots of Plafonnières

Met een Badkamer Spot, Inbouwspot of Plafonnière kun je licht op een hele specifieke manier accentueren. En zeker in combinatie met een dimmer zijn Badkamer Spots de ideale manier om te schakelen tussen verschillende lichtvolumes. Wanneer je op zoek bent naar Inbouwspots voor in je Badkamer dan is het van belang dat je weet hoeveel inbouwdiepte je hebt. Er zijn namelijk Badkamer Inbouwspots die voorzien zijn van een LED geïntegreerde lichtbron, of Spots die voorzien zijn van een GU10 fitting. Met de laatst genoemde variant heb je de mogelijkheid om zelf een LED lichtbron mee te bestellen, zodat je op elk moment dé perfecte ambiance kunt creëren in je Badkamer.

Waar je vooral op moet letten bij een Badkamer Spot of Plafonnière zijn een aantal factoren. Ten eerste is het heel belangrijk dat de Spot of Plafonnière voorzien is van een zogeheten IP-certificering, waarmee aangetoond wordt in welke mate de lamp bestand is tegen condens of (spat) water. De regel is dat hoe hoger het IP getal, hoe meer de lamp bestand is tegen water. Bovendien wordt de Badkamer opgedeeld in verschillende zones, waarbij elke zone (zie hieronder) zijn eigen specifieke IP-certificering nodig heeft. Op die manier kun je elke Badkamer Spot, Inbouwspot of Plafonnière veilig monteren!

Hoe kan ik een Badkamer Plafondlamp monteren?

Het is belangrijk dat wanneer je een Badkamer Spot, Inbouwspot of Plafonnière wil gaan installeren dat je bewust bent van het feit dat elektriciteit en stroom geen goede combinatie is. Daarom adviseren we je altijd om eerst het stroomnetwerk uit te schakelen, voordat je verlichting gaat monteren. Bovendien is het bij Badkamer Inbouwspots belangrijk dat je van tevoren opgemeten hebt welke ruimte er qua inbouwdiepte aanwezig is en dat je de juiste zaagmaat hanteert. Volg daarom ten alle tijden de instructies van de geleverde lampen, die duidelijk in de handleiding beschreven staan.

Een Badkamer Plafondlamp bestel je voordelig bij Plafondlamp.com

Heb je een perfecte Badkamer Spot, Inbouwspot of Plafonnière gezien? Dan kun je die voordelig bestellen bij Plafondlamp.com! Bovendien staan we je graag te woord wanneer je vragen hebt over het veilig installeren van al je Plafondverlichting in de Badkamer.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »